ACTUALITEITEN

 

1 september 2015

Lisa Bloemberg is de nieuwe assistente per 1 september 2015. We zijn heel blij met haar en we hopen dat u dat ook bent.

2 April 2015

De praktijk is 2e paasdag 6 april en Koningsdag 27 april gesloten!

19 Juni 2014, Beste klant,

Wegens vakantie zijn er aangepaste openingstijden.
Hier onder kunt u zien wanneer u bij ons terecht kunt voor afspraken of om medicatie of voer op te halen. Om u buiten onze aangepaste openingstijden toch zo goed mogelijk van dienst te zijn, kunt u in geval van spoed terecht bij een van de dienst doende praktijken via telefoon nummer: 0900-5519255.

Donderdag 26 juni.
U kunt terecht van 08:30 uur tot 16:30 voor het ophalen van medicatie en voeding.
Er is geen dierenarts aanwezig.

Woensdag 2 juli.
De praktijk is gesloten.

Vrijdag 4 juli.
U kunt terecht van 08:30 uur tot 15:00 voor het ophalen van medicatie en voeding.
Er is geen dierenarts aanwezig.

Woensdag 9 juli.
U kunt terecht van 08:30 uur tot 16:30 voor het ophalen van medicatie en voeding.
Er is geen dierenarts aanwezig.

Vrijdag 11 juli.
U kunt terecht van 08:30 uur tot 15:00 voor het ophalen van medicatie en voeding.
Er is geen dierenarts aanwezig.

Woensdag 16 juli.
U kunt terecht van 08:30 uur tot 16:30 voor het ophalen van medicatie en voeding.
Er is geen dierenarts aanwezig.

Vrijdag 18 juli.
U kunt terecht van 08:30 uur tot 15:00 voor het ophalen van medicatie en voeding.
Er is geen dierenarts aanwezig.

Op de andere dagen is de praktijk gewoon volgens openingstijden geopend.

 

 

25 december 2013

Let op! Gewijzigde openingstijden met de feestdagen!

Dinsdag 24 december.
Van 13.00 uur tot 16.30 uur kunt u terecht voor het ophalen van medicatie en voeding.
Er is geen dierenarts aanwezig

Woensdag 25 en donderdag 26 december.
De praktijk is gesloten.

Vrijdag 27 december.
U kunt terecht van 08:30 uur tot 16:30 voor het ophalen van medicatie en voeding.
Er is geen dierenarts aanwezig.

Zondag 29 december.
We zijn geopend voor spoedgevallen. U kunt terecht voor medicatie en voeding.

Maandag 30 december.
De praktijk is de gehele dag open van 08.30 uur tot 16.30 uur. U kunt terecht voor afspraken en ophalen van medicatie of voeding.

Dinsdag 31 december.
De praktijk is geopend van 08.30 uur tot 13.00 uur. U kunt terecht voor afspraken en afhalen van medicatie en voeding.

Woensdag 1 januari.
De praktijk is gesloten.

Bij spoed buiten onze openingstijden kunt u bellen naar het spoednummer van de dierenartsenkring Kennemerland 0900-5519255.

 

21 januari 2013

Vanaf 1 februari tot 1 maart is er de actie van de Dierenbescherming afdeling haarlem en omstreken om het teveel aan ongewenste kittens terug te dringen. (De actie heet: Love is in the air)

De Dierenbescherming stelt 100 kortingsformulieren beschikbaar, waardoor u in de gelegenheid bent 10 euro korting te krijgen op elke castratie en sterilisatie. U kunt de dierenbescherming contacten op 023-5343440. Wees er snel bij, zodat u ervan kunt profiteren.

 

1 januari 2013

De praktijk wenst u al het beste voor 2013!!

3 december 2012

Sneltest voor korte termijn geheugen hond. De test komt uit een onderzoek uit 2009 naar geheugenfuncties bij honden. (Uit: dementie bij huisdieren, Gedragskliniekinfo nr5, Faculteit voor diergeneeskunde November 2012)

Benodigdheden: 5 bekertjes van dezelfde vorm en kleur (plastic bekertjes) allen goed geschud en ingewreven met hondenbrokkenlucht, eigenaar met hond.

Uitvoering:

1/ Plaats 5 bekertjes op een onderlinge afstand van 10 cm ondersteboven op een afstand van 50cm voor de hond.
2/ Schuif goed zichtbaar voor de hond een lekker brokje onder het tweede bekertje van rechts (of links, maar in ieder geval niet de middelste). 3/Vraag de eigenaar een korte periode van 15 secondes de ruimte te verlaten (bekers helemaal uit het zicht) en vervolgens weer terug te komen. 4/Daarna krijgt de hond de ruimte om het verborgen voertje aan te wijzen.

Zo´n opdracht is natuurlijk een peulenschil voor een jonge hond, maar oudere honden hebben hier soms langer de tijd voor nodig en werken op basis van trial en error (alles omstoten). De echte oudjes weten soms helemaal niet meer wat de bedoeling was van deze setting. Vergeten!

7 november 2012

Vandaag hebben we alle konijnen op de kinderboerderij de Eenhoorn in Schalkwijk gevaccineerd. Met de nieuwe entstof tegen myxomatose en konijnen virus diarree zijn alle dieren tegenwoordig 1 heel jaar lang beschermd. Wilt u informatie over deze nieuwe entstof dan kunt even een telefoontje plegen naar de praktijk.

25 September 2012

Katten-eigenaren opgelet! Dierenartsen Kring Kennemerland wil uw aandacht voor het volgende bericht.

Deze zomer zijn in het Dierentehuis Kennemerland enkele kittens overleden als gevolg van kattenziekte. Ook bij enkele kittens die niet in contact zijn geweest met het Dierentehuis Kennemerland is kattenziekte geconstateerd, waaraan ze vervolgens zijn overleden. Deze kittens vertoonden de volgende symptomen: sloom, lusteloos, niet meer willen eten, ondertemperatuur en soms braken. Ook diarree is vaak een belangrijk symptoom van kattenziekte.
Met name katten die niet jaarlijks ingeënt worden lopen risico om deze veelal dodelijke ziekte te krijgen. Katten van alle leeftijden kunnen het krijgen maar kittens zijn het meest gevoelig voor infectie. Helaas overlijden zeer veel katten als ze kattenziekte krijgen; bij kittens is dit sterftepercentage zelfs meer dan 90%.
Kattenziekte wordt veroorzaakt door een parvovirus genaamd feline panleukopenievirus (FPV). Dit virus is zeer resistent tegen bepaalde desinfectiemiddelen en kan maandenlang in de omgeving overleven en besmettelijk blijven. Zieke katten scheidden het virus uit via de ontlasting en braaksel, maar ook via indirect contact (dus via schoenen en kleding) kan een kat besmet raken. Hierdoor lopen “binnenkatten” dus ook een risico!

Hoe kunt u uw kat beschermen?
Alle katten vaccineren, dus ook katten die nooit buiten komen. Een eenmalige vaccinatie biedt binnen 72 uur bescherming bij een volwassen kat. Kittens dienen 2 keer gevaccineerd te worden rond de leeftijd van 9 en 12 weken. Voor kittens die in een zgn. “besmette omgeving” zitten gelden nog strengere vaccinatie-eisen.
Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de kliniek.

April/Mei 2012

DAP Europawijk vaccineert voor boeren in Malawi!

DAP Europawijk doet mee aan DIO’s VaccinatieActie 2012! Per vaccinatie doneert DAP Europawijk €2,50 aan DIO’s project in Malawi om mens en dier een betere toekomst te bieden. U doet toch ook mee?! Laat uw huisdier in de week van 21 t/m 27 mei vaccineren bij DAP Europawijk

Stichting DIO staat voor dierenartsen in ontwikkelingssamenwerking. DIO biedt steun en advies op het gebied van dierlijke gezondheid en veehouderij, aan de minder bedeelde bevolkingsgroepen in de wereld. Met de vaccinatieactie haalt DIO geld op voor een ontwikkelingsproject in Malawi. Dit alles onder het motto: gezonde dieren, gezonde mensen!

De Vaccinatieactie is een actie die al een aantal jaar in diverse Europese landen georganiseerd is. In 2012 wordt hij voor de derde keer in Nederland georganiseerd door DIO.
Deelnemende praktijken doneren per vaccinatie die ze in de week van 21 tot en met 27 mei zetten, €2,50 aan DIO’s project in Malawi.

De bedoeling van het project in Malawi is arme boeren daar een opleiding te geven in de basis van dierhouderij en diergezondheid. Op een lokale organisatie zullen cursussen gegeven worden in het efficiënt maken van hun boerderijen, het gezond houden van hun dieren en het herkennen en behandelen van bepaalde ziekten. Ook zullen onderdelen van een modelfarm gebouwd worden, zodat de boeren kunnen leren hoe ze hun eigen boerderijen kunnen verbeteren.

Kortom, wilt u meehelpen de bevolking en veestapel van Malawi een betere toekomst te geven? Laat dan uw huisdier in de actieweek vaccineren bij DAP Europawijk!

Voor meer informatie over de actie en het project, kijk op www.dio.nl.

Februari 2012

Hond met hondsdolheid aangetoond in Amsterdam

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op woensdagavond 15 februari, bij een hond in Amsterdam hondsdolheid vastgesteld. Het hondje van 8,5 week oud, is inmiddels geëuthanaseerd. De GGD Amsterdam is diezelfde avond gestart met contactonderzoek. Inmiddels heeft zij alle mensen (circa 50 personen) die in contact zijn geweest met de hond opgespoord en gevaccineerd om te voorkomen dat ook zij ziek worden. De NVWA spoort dieren op die in contact zijn geweest met dit hondje. Het gaat niet alleen om honden, ook andere dieren kunnen besmet zijn. De
NVWA heeft inmiddels 2 katten en 1 hond opgespoord die in contact zijn geweest met het hondje. Hondsdolheid, ook wel rabiës genoemd, wordt veroorzaakt door een virus. Het virus wordt uitgescheiden in speeksel. Bij bijten, maar ook door likken kunnen mensen en dieren besmet raken. Al voordat dieren verschijnselen vertonen van hondsdolheid zijn ze besmettelijk voor hun omgeving. De besmetting van hondsdolheid bij dit hondje is bevestigd door het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad. Bij een vermoeden van een dierziekte wordt dit instituut altijd door de NVWA ingeschakeld om de monsters van het zieke dier te onderzoeken. Het hondje was gevonden in Marokko waar rabiës bij dieren voorkomt. Op 4 februari
2012 is het jonge hondje met een chip en een gezondheids certificaat vanuit Marokko naar Spanje vervoerd. Op 11 februari is de hond vanuit Spanje naar Nederland vervoerd. Sinds 1991 is er in Nederland geen hondsdolheid bij huisdieren aangetroffen. Regio’s in de directe omgeving waar nog hondsdolheid heerst zijn Oost Europa en Noord Afrika. Om mens en dier te beschermen tegen deze dierziekte gelden strenge eisen bij het importeren van (huis)dieren uit het buitenland.
Meer informatie:
- Dossier hondsdolheid
(http://www.vwa.nl/onderwerpen/dierziekten/dossier/hondsdolheid-rabi-s)

September 2011

De werkzaamheden in Schalkwijk bemoeilijken enigszins de toegang tot de kliniek. Autos kunnen niet meer voor de deur geparkeerd worden, maar wel op de Viliniusstraat (laatste stuk laan van Parijs)/Laan van Angers en dan een klein stukje lopen.

Juni 2011

De praktijk beschikt sinds juni 2011 over een digitaal röntgen ontwikkelaarsysteem.
De röntgenfoto's worden niet meer ontwikkeld zoals dat eerder ging. De cassettes waar foto's mee worden gemaakt herbergen een fosforescerende plaat die computermatig wordt omgezet in een leesbare röntgenfoto.
Het maken van de röntgenfoto's en de beoordeling ervan is aanzienlijk vergemakkelijkt. Met een “röntgen fotoshop programma” kan de foto bijvoorbeeld uitvergroot worden en kunnen afwijkingen nog beter zichtbaar gemaakt worden (bv artrose in beginstadium) die anders niet te zien zouden zijn.

25 januari 2011

Vanaf 1 februari tot 1 maart is er de actie van de Dierenbescherming afdeling haarlem en omstreken om het teveel aan ongewenste kittens terug te dringen. (De actie heet: Love is in the air)

De Dierenbescherming stelt 100 kortingsformulieren beschikbaar, waardoor u in de gelegenheid bent 10 euro korting te krijgen op elke castratie en sterilisatie. U kunt de dierenbescherming contacten op 023-5343440. Wees er snel bij, zodat u ervan kunt profiteren.

 

14 december 2010

Verplichte Identificatie & regisratie: stand van zaken

De nieuwe staatsecretaris van EL&I Bleeker heeft op 9 december j.l. verplichte I&R van honden
daadwerkelijk in te gaan voeren. De regeling wordt op dit moment opgesteld en de KNMvD wordt
daarbij zoals gebruikelijk geconsulteerd. De verwachting is dat de I&R verplichting voor honden
medio 2011 van kracht.

31 november 2010

De verbouwing is klaar, we hebben een prachtige nieuwe opvang en extra operatie faciliteiten gecreeerd.

Zondag 14 november 2010

Het is al enkele jaren geleden dat ik ontwikkelingswerk heb gedaan in Afghanistan.

Deze foto heb in toen gemaakt. Een kind en een kalfje op de rug van een koe van een nomadische familie op zoek naar nieuwe graasgronden.

Hopelijk brengt 2011 de wereld economisch en sociaal weer in rustiger vaarwater.

Hoofdmenu